Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Terror: Európa háborúban áll

| 2017. 01. 02. | 17:05:00
Az eddigi terroristák csak amatőrök voltak - véli a szakértő.
Terror: Európa háborúban áll
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Terrorral búcsúzott 2016 és terrorral indult 2017 – jelentette ki Földi László biztonságpolitikai szakértő, a polgári titkosszolgálatok volt főigazgató-helyettese a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A berlini merénylőt azért nem utasították ki, mert nem voltak meg az eredeti, tunéziai okmányai, miközben már eleve így érkezett Európába – mondta Földi.

Úgy vélte: ha valahol felmerül a terrorcselekmény gyanúja, a titkosszolgálat akkor jár el helyesen, ha az adott illetőt azonnal kivonja, nem várják meg, míg elkövet valamit. Ha esetleg hibázik a titkosszolgálat, akkor is a többség érdekeit védi, még akkor is, ha „belecsúsznak a hálóba néha őrültek, akik csak beszélnek dolgokról, de nem akarják elkövetni azt”.

Az igazi profik azonban még el sem indultak. Akik eddig terrorakciót követtek el, amatőr játékosok.

A kiképzett katonatisztek, operatív tisztek dolga ma még az, hogy elhelyezkedjenek, felmérjék a terepet, hálózatot szervezzenek különböző feladatokra különösen az itt élő másod-harmadgenerációs bevándorlók leszármazottai körében. Amikor ez megvan, akkor fognak elindulni – vázolta fel Földi László.

Egymással összehangolt támadások lesznek, és az eddigieknél nagyobb hatásfokkal fogják végrehajtani azokat – prognosztizálta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés