Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán bejelentésének örülni fognak a családok

| 2017. 05. 25. | 13:34:00
A gyermekvállalást ösztönző intézkedések jönnek.
Orbán bejelentésének örülni fognak a családok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból,

azt az állam át fogja tőlük vállalni

- jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján, csütörtökön megrendezett demográfiai fórumon.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.

Bejelentette: a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

A kormányfő bejelentette: Kopp Mária szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre.

A kétgyermekesekre is gondoltak

A miniszterelnök elmondta azt is: a kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják".

A program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik.

Azt is bejelentette a miniszterelnök, hogy a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így az a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés