Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán: ezt diktálta a józan ész

| 2017. 06. 17. | 12:14:00
Rendőr tiszthelyettesek tettek esküt.
Orbán: ezt diktálta a józan ész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton.

"Elsőként mutattuk meg azt is: nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek a nyakunkra olyan embereket, akikről nem tudjuk, kicsodák, és milyen szándékkal érkeznek"

- fogalmazott a kormányfő a határvadász-avatáson.

Orbán Viktor szerint ezért ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek.

Ha ugyanis hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül, még most is ellenőrizetlenül jutna át a határon mindenki, aki menekültnek mondja magát - tette hozzá, hangsúlyozva ugyanakkor: a magyarok nem hallgattak azokra a "szirénhangokra", amelyek szerint egy rendes ország mindenkit habozás nélkül beenged, akit az embercsempészek odaszállítanak.

Magyarország azt tette, amit a józan ész és a történelme diktál: útját állta az áradatnak - jelentette ki a kormányfő, kiemelve: Magyarország nem várt másokra, nem keresett kifogásokat, nem félt a bírálatoktól, amikor a "migrációs invázió" teljes erejével nehezedett rá, hanem megszervezte a védelmet.

Ha nincs határvédelem, és nincsenek bátor határvédők, akkor nincs jólét, biztonság, rend és fejlődés sem, csak bizonytalanság, félelem, zavarodottság, düh és "emberek közé hajtó teherautók" vannak - mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés