Hirdetés

A Fidesz nyíltan a fizetős egészségügy oldalára állt?

Szabolcsihír

2017.09.25. 13:25

 A Fidesz nyíltan a fizetős egészségügy oldalára állt?
Szabó Tünde államtitkár, dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Seszták Miklós miniszter a magánklinika átadásán Fotó: Facebook

Az Együtt szerint igen.

Hirdetés

Hirdetés

A "szegény kórházban" bűnügyek, feljelentések és parkolási botrány - a megyei urak eközben miniszteri és államtitkári segédlettel magánkórház megnyitón demonstrálnak - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, az Együtt városi elnöke, nyíregyházi önkormányzati képviselője.

Lövei Csaba szerint a fideszes politikusok szegény és gazdag egészségügyben gondolkodnak. Ez a világos üzenete annak, hogy az egész megyei, városi fideszes vezetés, miniszterrel és államtitkárral megerősítve demonstratívan megjelent egy magánklinika átadásán - magyarázta, hozzátéve: mindeközben bűncselekmények szaga lengi be a megye legnagyobb állami egészségügyi intézményét.

"Ott parádézik a fotókon egy fizetős egészségügyi szolgáltató megnyitóján Seszták Miklós, Szabó Tünde és az egész megyei Fidesz-elit: Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester, Seszták Oszkár közgyűlési elnök, Román István kormánymegbízott, több országgyűlési képviselő és megannyi baráti vállalkozó" - sorolta az ellenzéki képviselő.

Lövei Csaba mai sajtótájékoztatóján azt is elmondta:

a fideszesek megjelenése a fizetős egészségügyi szolgáltató megnyitóján jól szembeállítható az állami egészségügy helyzetével és tökéletesen illusztrálja, hogyan építik a "kétszintű" egészségügyet Magyarországon. Nem meglepő módon az SZTK-ban valahogy soha nem látjuk így együtt őket.

Egy állami vezetőnek az állami egészségügyi ellátás jobbá tétele kell, hogy az első legyen, ha pedig ezért nem tud, vagy nem akar tenni  legyen annyi realitásérzéke, hogy ne ingerelje a "szegény kórházakra" szoruló embereket - szögezte le Lövei.

Az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője hangsúlyozta:

az Együtt a magánszférát, a vállalkozásokat támogató, a tudás megfizetését valló párt, amely az egészségügyben is támogatja a fejlett, színvonalas állami ellátást kiegészítő magánszférát. Az Együtt kormányváltás után többet fog költeni az egészségügyre. Megállítja az orvosok, ápolók kivándorlását, és modern kórházi körülményeket teremt.

Ehhez - tette hozzá - "erős társadalombiztosításra, fejlett alapellátásra és működő kórházakra van szükség, ezért 4 év alatt a GDP egy százalékával, legalább 330 milliárd forinttal növeljük az egészségügyi kiadásokat. A háziorvosi praxispénzt 25 százalékkal azonnal megemeljük, 4 év alatt tovább növeljük, és minden évben legalább az inflációval korrigáljuk" - mondta végezetül az ellenzéki képviselő.

NyíregyházaegészségügyEgyütt

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés