Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza is kap új tűzoltóautót

| 2017. 09. 21. | 17:18:00
Huszonöt új járművet osztottak el.
Nyíregyháza is kap új tűzoltóautót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Huszonöt új tűzoltóautóval bővült a katasztrófavédelem járműparkja, ezek 16 megyébe kerülnek, összértékük meghaladja a hárommilliárd forintot.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a járművek ünnepélyes budapesti átadásakor emlékeztetett: a kormány 2010-ben Magyarország biztonságának növelését ígérte, és vállalásait lépésről lépésre teljesíti.

Növelték a közbiztonságot, a vagyonbiztonságot, csökkentették a tűzesetek által okozott károkat, jobban óvják a polgárokat a tűzesetektől, valamint gyorsabban és hatékonyabban segítenek a katasztrófahelyzetekben - sorolta az eredményeket.

A belügyminiszter közölte: a technikai fejlesztések során sajátos utat jelöltek ki, hogy "a befektetett energia a legjobban hasznosuljon". Elsősorban a gyakorlati igényeket vették figyelembe, vizsgálták a legeredményesebben használható technikát, a magyar építkezési szokásokat, továbbá a leggyakrabban előforduló megoldásra váró katasztrófahelyzeteket. Ezen elvárásokat figyelembe véve készült a Renault, a Rába és a BM Heros Zrt. együttműködésében tervezett és gyártott tűzoltóautó, és annak teljes felszerelése.

Emlékeztetett arra, hogy 2014-ben készült el a hazai gyártású tűzoltóautó prototípusa, 2016-ban indult a sorozatgyártás. Ebben az évben 54 tűzoltóautó készül el, ezek közül adtak át csütörtökön huszonötöt - közölte Pintér Sándor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés