Hirdetés

Izraelben nem teketóriáznak a migránsokkal: aki nem távozik önként, börtönbe vetik!

2017.11.19. 16:32

Izraelben nem teketóriáznak a migránsokkal: aki nem távozik önként, börtönbe vetik!
A Holot menekülttábor Izraelben (Fotó: ynet)

A migránsok megjelenése súlyos társadalmi feszültséget okozott.

Hirdetés

Hirdetés

Izrael négy hónapon belül bezárja Holot nevű menekülttáborát, és az ott élő afrikai illegális bevándorlókat és menedékkérőket választásuk szerint börtönbe zárja, vagy Ruandába távozhatnak - jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A kormány vasárnapi ülésén egyhangúlag döntött a 2013-ban Beér-Sevától mintegy hatvan kilométerre, a Negev sivatagban létrehozott menekülttábor felszámolása mellett. A következő három hónapban megpróbálják rávenni az ott élő eritreai és szudáni illegális bevándorlókat és menedékkérőket,

hogy távozzanak Ruandába, mert különben a Szaharonim nevű börtönbe zárják őket.

Izrael a menekültáradat megfékezésére 2013 decemberére kerítést húzott fel az egyiptomi határ mentén, de addigra sok tízezer menedékkérő élt az országban. Megjelenésük súlyos társadalmi feszültséget okozott elsősorban Tel-Aviv déli, szegényebb negyedeiben, ahová tömegesen telepedtek le az olcsóbb lakhatási költségek miatt. Jelenleg mintegy negyvenezer afrikait tartanak nyilván, akik az utóbbi években nagy számban távoztak Kanadába és észak-európai államokba, illetve a titkos izraeli államközi megállapodások révén afrikai országokba.

migrációIzraelmenekülttábor

Szóljon hozzá!

Hirdetés