Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövei szerint eltolták Nyíregyházán a buszprojektet

| 2017. 11. 29. | 16:00:00
Nem érti, miért nem volt üzemeltetési hátterük a járműveknek.
Lövei szerint eltolták Nyíregyházán a buszprojektet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A CNG-s buszok egy éve állnak - az ígért elektromosakról pedig szó sem esik! - ezzel kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Lövei Csaba (Együtt) önkormányzati képviselő a Tiszavasvári úti volt laktanyánál, a gáztöltő állomás és busztelephely építkezése mellett.

Tragikomédiába fordult a nyíregyházi buszbeszerzés - szögezte le a politikus, hozzátéve: állva rohadnak el el a buszok Tiszaújvárosban. Egy évvel ezelőtt kész üzemeltetési háttérrel kellett volna fogadni az Európai Unió pénzén vett nyíregyházi buszokat, e helyett egy hónapja(!) októberben kezdtek gáztöltőt és telephelyet építeni.

A beruházás, vagyis a CGN gáztöltő állomás építése jelenleg az alapozásnál tart. Az 5 milliárd forint uniós pénzből vett, 2016 decembere óta Tiszaújvárosban, a MAN telepen álló új buszok a legutóbb januárra ígért forgalomba állítás helyett közel  másfél év után, talán 2018 tavaszán állhatnak üzembe - jegyezte meg Lövei Csaba.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy augusztusban már interpellálta a polgármestert az ügyben, de szerinte semmitmondó válaszokat és – az építkezés jelenlegi állását látva – üres ígéreteket kapott tőle.

Közölte: "a csütörtöki közgyűlésen ezért  megkérdezem dr. Kovács Ferenctől: mi történik itt? Hisz józan ésszel nézve nem normális az új buszok másfél éves parkoltatása."

Lövei Csaba arra is kíváncsi továbbá, hogy mi lesz az uniós pályázat részét képező elektromos buszokkal. Igaz-e hogy a kiírás a Budapesten katasztrofálisan rossz mutatókkal üzemelő Modulo buszokra illik rá? S vajon kellenek-e ezek a városnak?

Meddig utaznak még a szabolcsi megyeszékhely lakói új MAN-ek helyett a lerohadt belorusz (!) MAZ-okon? - sorolta a kérdéseket a politikus, aki szerint józan ésszel

felfoghatatlan, hogy lehetett ezt így eltolni,

az pedig - ahogy fogalmazott - egyenesen "vérlázító, hogy a szemünkbe hazudva azt mondják, eleve így tervezték".

 Életszerű ugye? És ezek az emberek vezetik Nyíregyházát és az országot... - zárta mondanivalóját az Együtt nyíregyházi képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés