Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb százmilliók gurulnak Nyíregyházára útra, turizmusra

| 2017. 12. 14. | 13:25:00
A képviselők támogatják az együttműködést Debrecennel.
Újabb százmilliók gurulnak Nyíregyházára útra, turizmusra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idei utolsó képviselőtestületi ülését tartotta csütörtökön Nyíregyháza közgyűlése. A városvezető testület a napirendi pontok tárgyalása előtt kellemes kötelességének tett eleget.

Révész Bálint, a Révész cégcsoport tulajdonosa vehette át Nyíregyháza Város Nívódíját, akinek nemcsak a gazdasági életben betöltött szerepe példamutató, hanem a társadalmi szerepvállalása is.

Nyíregyháza Városért Bencs Kálmán-díjban részesült, dr. Szilassy Géza főorvos, aki orvosként is sokat tett a nyíregyháziakért, emellett az országos és a helyi közéletben, valamint a civil szervezetekben végzett munkája is kimagasló. Szintén ezt az elismerést kapta a Kutyafája Közéleti Egyesület, a hátrányos helyzetű emberekért végzett tevékenységékért. Az elismerést az alapítvány elnöke, Barzó László vette át.

A két közgyűlés között történt eseményekhez kapcsolódva dr. Kovács Ferenc polgármester újabb támogatott pályázatokról számolt be.

Több mint 700 millió forintból megújulhat a Helyőrségi Művelődési Ház, mely turisztikai célokat szolgál majd.  

Zöld utat kapott a város további közlekedésfejlesztését szolgáló projekt is, melynek részeként

Az elsők között tárgyalta a testület azt az előterjesztést, mely a Debrecen és Nyíregyháza között kötendő hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodás jóváhagyására vonatkozott. Dr. Adorján Gusztáv, a közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője történelminek nevezte a megállapodást. Az együttműködést az ellenzék is támogatta. Nagy László szocialista képviselő szerint indokolt a megállapodás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés