Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A katolikus egyház kőkeményen kampányol Hódmezővásárhelyen

| 2018. 01. 12. | 20:00:00
A fideszes jelölt mellett agitálnak.
A katolikus egyház kőkeményen kampányol Hódmezővásárhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhatárolódott a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson függetlenként induló Márky-Zay Pétertől Németh László katolikus esperes-plébános a vasarhely24.hu-nak adott nyilatkozatában pénteken. A jelölt a plébánia világi vezetője.

"A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól"

- mondta a római katolikus egyházkerület vezetője.

Márki-Zay Péter bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István Király Plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású.

"Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák"

- mondta Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

Márki reagált

Márki-Zay Péter a közösségi portálon reagált a Németh László lépésére:

 

"Elszomorodva értesültem arról, hogy városunk egyik plébánosa csatlakozott a személyem ellen indult lejárató kampányhoz. Az egyház tisztasága és keresztény értékeink melletti kiállás jegyében arra kérem az engem és családomat tisztelő és szerető katolikus testvéreimet, hogy velem együtt legyenek jelen a Szent István király plébánia vasárnapi 9h30-as szentmiséjén, és együtt imádkozzunk a megbékélésért, az egyház egységéért."

Márki-Zay kontra Fidesz

Független jelöltjeként indul Márki-Zay Péter a polgármesteri posztért Hódmezővásárhelyen. A közgazdász korábban elmondta, indulásának az a szigorú feltétele volt az ellenzéki pártok felé, hogy ellene más párt- vagy független jelölt ne induljon.

A magát konzervatív, keresztény embernek valló közgazdász a legfontosabb feladatnak Hódmezővásárhelyen a munkahelyteremtést nevezte. Márki-Zay Péter szerint a felelőtlen gazdálkodás és a közpénzek elherdálásának következménye a városban kivetett ingatlanadó. Úgy fogalmazott, gyakorlott vezetőként ügyelni fog az átlátható közbeszerzésekre és a beruházások hatékonyságára.

Kijelentette, megválasztása esetén polgármesterként meg fogja jeleníteni a vásárhelyiek véleményét és "harcolni fog az önkény ellen".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés