Hirdetés

Az új nyíregyházi stadion kiverte a biztosítékot

Szabolcsihír

2018.01.04. 15:25

Az új nyíregyházi stadion kiverte a biztosítékot

Az Együtt szerint fontosabb dolgokra is költhetnék a 10 milliárdot.

Hirdetés

Nincs fontosabb helye Nyíregyházán 10 milliárd 326 millió forintnak mint egy futballstadion?! - ezzel a kérdéssel indította csütörtöki sajtótájékoztatóját Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője.

A politikus szerint

ennyi pénzből akár ezer bérlakást építhetnének, vagy 120 olyan új autóbuszra is elegendő lenne,amiből 41-et már egy éve parkoltat Tiszaújvárosban a városvezetés.

Örvendetes pénzek, rossz célokra – fogalmazta meg véleményét Lövei Csaba arra a 10 milliárd 326 millió forintra utaltva, "amit futballstadion építésére kap Nyíregyháza az adófizetők pénzéből".

Képviselőként minden értelmes nyíregyházi fejlesztésnek örülök, de felháborítónak tartom,  hogy focistadionra - ha a Tiszavasvári útra miatta kiköltöztetni szándékolt atlétikai sportág közel 5 milliárdos költséggel megépülő új komplexumát is ideszámoljuk - 15 milliárd menjen el Nyíregyházán - fogalmazott.

Véleménye szerint

a 2002-ben teljes körű, majd 2009-ben újabb nagy felújításon átesett városi stadion a helyi futball színvonalának és az atlétikának teljességgel megfelelt volna, s hasznosabb lenne az összeget iskolai tömegsport-létesítményekre, tömegközlekedésre vagy bérlakásépítésre fordítani. 

Ennyi pénzből ezer bérlakás várhatná a nyíregyházi, vagy itt letelepedni szándékozó fiatalokat, vagy ha a sportnál maradunk a  város összes iskolai és szabadidős sportlétesítményeit európai színvonalra fejleszthetnék.

Ráadásul a megépülő stadionok fenntartása óriási összegeket emészt majd fel és akkor még a további városi sportberuházásokat nem is számoltam – hangsúlyozta a képviselő, majd hozzátette:

– úgy járhatunk mint Szombathelyen, ahol senki nem vállalja a stadion üzemeltetését a régi költségeinek kétszereséért sem. 

Elsősorban a kormány bűne, hogy ilyen célokra adja a közpénzt - szögezte le Lövei Csaba, majd így folytatta: de

a város vezetésének is felelőssége, hogy mi lesz ezekkel később, hogyan oldják meg a fenntartásukat, milyen fontosabb közcél rovására.

NyíregyházastadionépítésLövei Csaba

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés