Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legyen nyíregyházi az év háziorvosa!

| 2018. 01. 04. | 12:27:00
Keresik a legjobb orvost és nővért.
Legyen nyíregyházi az év háziorvosa!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcadik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága „Az év praxisa a Kárpát-medencében„ elnevezésű pályázatot.

A kiíró célja most is ugyanaz, mint az előző években: helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét.

Az elmúlt években, hét esztendő alatt, több mint 1400 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük száznegyvenen kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” kitüntető elismerést.

A szervezők idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét.

A páciensek mellett egyének, de kollektívák, kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek ajánlásait is várják.

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke: Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, társelnöke Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.
Tagok: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Béres Klára a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója, a Béres Alapítvány elnöke, Tóth Róbert az Egis kereskedelmi igazgatója, Dr. Horváth Ildikó, Dr. Farsang Csaba, Dr. Kásler Miklós és Dr. Rurik Imre professzorok, valamint Debreceni Mihály az MTVA felelős szerkesztője és Sztankó Péter a Webbeteg ügyvezető igazgatója.

Az ajánlásokat 2018. május 10-ig várják a háziorvosokról és a velük dolgozó nővérekről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés