Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feloszlatta magát a záhonyi képviselő-testület

| 2018. 02. 09. | 13:47:00
Megingott a bizalom?
Feloszlatta magát a záhonyi képviselő-testület
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feloszlatta magát a záhonyi képviselő-testület. A javaslatot maga a polgármester, Helmeczi László (független) terjesztette elő, sőt, ő indította el a petíciót, melyben felszólítja a testületet, hogy álljon fel.

Közel 500-an írták alá képviselő-testület feloszlásáról szóló petíciót, amelyet Helmeczi László február 7-én, testületi ülésen adott át. Az első napirendi pont egyébként is „A képviselő-testület feloszlásának kimondásáról” szóló előterjesztés volt.

A beadványban az áll: Követeljük, hogy a záhonyi képviselő-testület a soron következő ülésén tűzze napirendre és fogadja el a testület feloszlatását.

Az indoklás szerint

A történet előzményeihez tartozik az is, hogy az egyik képviselő, Plószné Dr. Sallai Margit január 30.-i hatállyal lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról. A lemondásról a Helyi Választási Iroda vezetője értesítette a Helyi Választási Bizottság elnökét. A bizottság intézkedik a megüresedett mandátum betöltéséről.

Erre azonban ebben a formában már aligha kerül sor, miután az egész testület lemondott.  (A záhonyi önkormányzat 2014-ben megválasztott tagjai a következők: Földi Ferenc, Kovács Sándor, Kövesdi Péter, Lesku Miklós, Plószné Dr. Sallai Margit és Szabó János István, valamennyien független képviselők, valamint a polgármester, Helmeczi László.)

A polgármester Facebook-oldalán tette közzé a testület lemondásáról szóló hírt:

"Kedves Záhonyiak!
Ismerősök, Barátok!
A mai napon egy korszak véget ért és lehetősége nyílik a városnak új városvezetést választani.
Reményeim szerint végre elindulhat a felemelkedés útján ez a jobb sorsra érdemes település.
2018. február 7.-én a záhonyi képviselő-testület 5 igen és 1 nem szavazattal kimondta a képviselő-testület feloszlását. 

Mindenkinek köszönöm az eddigi biztatást, támogatást és segítséget!"

A jelenlegi testület a következő megválasztásáig - várhatóan májusig, az új polgármester és tetületi tagok megválasztásáig - hivatalban marad.

Helmeczi Lászlót az ügyben kerestünk többször is telefonon a polgármesteri hivatalban, de nem sikerült elérni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés