Orbán Viktor rejtőzködő ellenzéki összefogásról beszélt

Magyar Távirati Iroda

2018.03.25. 09:54

Orbán Viktor rejtőzködő ellenzéki összefogásról beszélt
A miniszterelnök Európáról is beszélt (Facebook / Orbán Viktor)

A politikus közölte, mire fogják rákényszeríteni a „Soros-hálózatot”.

Hirdetés

Hirdetés

Az április 8-ai választás legnagyobb tétje az, hogy bevándorlóállammá válik-e Magyarország, és sikerül-e megőrizni a biztonságot, az európai kultúrát és életmódot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában a távirati iroda tudósítása szerint. 

A kormányfő szerint a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot, és kijelentette: Magyarország álláspontja szerint a kontinens megtelt, a határokat meg kell védeni, a migránsokat pedig Európán kívül kell tartani. Ha megszűnik az illegális migráció, nem lesz kiket szétosztani, és ezzel a kvótavitáktól is megszabadulna az EU – tette hozzá.

Azokat már tenné ki, akik bejöttek

A miniszterelnök fontos fejleménynek nevezte az olaszországi változásokat, hiszen – mint mondta – az EU három nagy tagállamának egyikében az emberek túlnyomó többsége már a bevándorlás ellen foglalt állást, és ennek a hatása az EU központjában is érezhető. Európa legfontosabb kérdése tehát a bevándorolás, hiába cenzúrázzák hát a migrációról és a terrorizmusról szóló híreket az interneten is – mondta. Hozzátette, hogy a magyarországi ellenzék pártjai – amelyek szerinte Soros György megbízásait teljesítik –, továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a problémáról nem szabad beszélni.

A kormányfő továbbra is arra számít, hogy a választásokra a kormány jelöltjeivel szemben egyetlen ellenzéki jelölt áll majd. Utóbbiak eszközének a rejtőzködést nevezte, hiszen – mint mondta – az ellenzék mögött álló erők valódi céljai ellentétesek az emberek akaratával, ezért nem állnak ki nyíltan, leplezik magukat, miközben beépültek döntéshozatali központokba és ott vannak Brüsszelben is.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a „Soros-hálózat” ellen a leleplezés a legjobb eszköz, vagyis meg kell mutatni, mit akarnak valójában elérni ezek a szervezetek, a választások után pedig átláthatóságra kell kényszeríteni őket, és meg kell tiltani a migráció támogatását. Soros Györgynek Amerikába kellene mennie ahelyett, hogy Magyarország sorsát akarja megváltoztatni – tette hozzá. A miniszterelnök szerint nem lehet többé kitenni azokat, akik bejönnek Magyarországra, ezért a migráció kérdésére nem szabad rossz választ adni. Megjegyezte: amíg a magyar választók a jelenlegi kormányt tüntetik ki a bizalmukkal, mindez nem fog bekövetkezni.

Orbán ViktorMiniszterelnök a rádióban

Szóljon hozzá!

Hirdetés