Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerős! Nyilvánossá kell tenni a kórházi fertőzések adatait

| 2018. 04. 24. | 20:30:00
A kormány nem titkolhatja tovább - állítja a Párbeszéd.
Jogerős! Nyilvánossá kell tenni a kórházi fertőzések adatait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Párbeszéd üdvözli, hogy jogerős bírósági döntés alapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának nyilvánosságra kell hozni a kórházi fertőzések adatait intézményenkénti bontásban - tájékoztatta a Szabolcsihírt kedden a Párbeszéd. A párt társelnöke, Szabó Tímea által jegyzett közleményben az áll:

"A Párbeszéd már több közérdekű adatigénylést nyújtott be az adatok nyilvánosságra hozataláért, azonban a kormány következetesen megtagadta ezt".

Az országgyűlési képviselő hozzáteszi: a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet ma jogerősen pert nyert, amelynek értelmében

a kormány nem titkolhatja tovább ezeket a statisztikákat. Magyarországon becslések szerint évente többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetekben, éppen ezért a betegeknek joguk van tudni, hogyha bekerülnek egy intézménybe, azáltal mennyire kerülhet veszélybe az egészségük a leromlott és hiányos infrastruktúra miatt.

A Párbeszéd reméli, hogy a kormány a jogerős ítélet hatására napokon belül a nyilvánosság elé tárja, hogy mely kórházakban milyen fertőzések, milyen mértékben veszélyeztetik az oda kerülő betegek életét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés