Hirdetés

Akiket anyagilag is padlóra küld a választási vereség

Szabolcsihír

2018.04.09. 18:34

Akiket anyagilag is padlóra küld a választási vereség
Az Együtt vezető politikai a választás éjszakáján (Fotó: MTI, Bruzák Noémi)

Fejenként majdnem 40 milliót kell visszafizetniük.

Hirdetés

Az Együtt ötfős elnökségnek kellene visszafizetni azt az összesen mintegy 190 millió forintnyi kampánytámogatást, amit a költségvetésből kaptak. Mivel a párt listás eredménye nem érte el az 1 százalékot – a várakozásokat jóval alulmúlva csak 0,64 százalék volt – a törvény szerint a pénzt vissza kell adni az államnak, hiába költötték el már a kampányra.

„Ez majdnem kétszáz millió forint, ennyi pénze ötünknek sincs összesen” – mondta a Zoom.hu-nak Juhász Péter lemondott pártelnök, aki úgy magyarázta az eljárást, hogy mind az ötükkel szemben a teljes összegre megindítják a végrehajtást, és ha egyiküknél a rá eső 40 milliónál nagyobb értékű vagyont hajtanának be, akkor ő a polgári perben követelhetne „hozzájárulást” a többiektől. Hozzátette: „mivel az összvagyonunk nincs ennyi, nemcsak a házunkat, lakásunkat veszítjük el, hanem a maradékot adók módjára behajthatják rajtunk, így a fizetésünkből vonogatják még 20-30 évig.”

Juhász emlékeztetett: senki nem számított arra az Együttben, hogy még az 1 százalékot sem érik el – ő maga a párt kampányzáróján még 6-12 mandátumot várt, ebből végül egy lett: Szabó Szabolcs szerzett egyéni mandátumot Csepelen, ahol 2014 után ismét legyőzte a fideszes Németh Szilárdot.

Juhász mellett teljes vagyonával felel a visszafizetendő összegért Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra, Szabó Szabolcs és Pataki Márton.

A cikkből az is kiderül, hogy a Thürmer Gyula vezette 0,29 százalékos Munkáspártnak miért nem kell az Együtt vezetőihez hasonló problémával szembenéznie.

EgyüttJuhász PéterOV2018

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés