Erről szavazhat az új Országgyűlés az első napon

Szabolcsihír

2018.04.12. 07:23

Erről szavazhat az új Országgyűlés az első napon
Orbán Viktor a választás éjszakáján (Fotó: Facebook / Orbán Viktor)

Orbán Viktor már dolgozik a leendő kormánystruktúrán és feladatmegosztáson.

Hirdetés

Hirdetés

Négy héten belül, május 7–8-án alakul meg az új Országgyűlés, amely az elsők között a Stop, Soros! törvénycsomagról és az ország 2019-es költségvetési tervéről tárgyalhat – írja a Magyar Idők.  

A kormányzathoz közel álló lap szerint az új kormány politikai programja négy alappilléren alapul majd, ezek a versenyképesség, a munkaalapú társadalom, a demográfia és a nemzeti identitás.

Emlékeztetnek Orbán Viktor keddi nemzetközi sajtótájékoztatójára, melyen elhangzott: minden miniszter, államtitkár munkája véget ért a vasárnapi választással, jelentős változások, módosítások várhatók, nagy részben új emberekkel, részben új struktúrákkal készül kabinetet alakítani a miniszterelnök.

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az M1-nek szerdán úgy nyilatkozott: a kormányfő megkérte a kabinet tagjait, hogy készítsék el az elmúlt időszak lezárását és az átadás-átvételt tartalmazó dokumentációt. Szavai szerint a miniszterelnök már dolgozik az új kormánystruktúrán és feladatmegosztáson, ehhez a kormánypártok elnökségétől már megkapta a felhatalmazást.

Orbán ViktorÚj Parlament, új kormány

Szóljon hozzá!

Hirdetés