Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megfenyegette Orbánt egy szabolcsi képviselő?

| 2018. 05. 17. | 21:57:00
Komoly csalódásként élte meg leváltását.
Megfenyegette Orbánt egy szabolcsi képviselő?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még egy bizottsági elnöki posztot sem tudott kiharcolni Seszták Miklós a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetségében az új ciklusra - írja a 24.hu. A lecserélt fejlesztési miniszter bejelentette ugyan igényét az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökségére, de nem kapta meg a tisztséget.

Sesztáknak az új kormány hivatalba lépése után is be kell majd érnie a gazdasági bizottság hat alelnöki posztjának egyikével, miközben a testületet továbbra is Bánki Erik vezeti majd – tudta meg a 24.hu.

A NER játékszabályai szerint ez a visszasorolás négyévnyi kormánytagság után nemhogy bőkezű kompenzációnak nem mondható, de sokkal inkább a rendszeren belüli bukásnak számít.

Seszták ráadásul még önkéntes száműzetésként sem láttathatja a történteket, mint Lázár János, aki legalábbis igyekszik azt a látszatot fenntartani, hogy ő sem vágyott a továbbiakban kormányzati pozícióra, nem egyszerűen Orbán Viktor váltotta le a Miniszterelnökség éléről. Különállása jeleként a parlamenti széksorok közül az utolsóban kért magának helyet.

Seszták Miklós lecserélését sokan biztosra vették április 8. előtt is, ő azonban a következő négy évre is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítójaként képzelte el magát.

A 24.hu információja szerint ez a nézetkülönbség komolyan kiütközött a miniszterelnök és a KDNP-s politikus személyes megbeszélésén, ahol Orbán felvázolta, hogy lényegében két minisztériumra osztja az NFM-et, a vezetésüket pedig Bártfai-Mager Andreára és Palkovics Lászlóra bízza majd.

A 24.hu szerint Seszták annyira komoly csalódásként élte meg a bejelentést, hogy lényegében megfenyegette Orbán Viktort, menesztése esetén lemond a parlamenti egyéni mandátumáról.

Seszták Miklós Szabolcs-Szatmár-Bereg kisvárdai választókerületében jutott a parlamentbe a legutóbbi választáson.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés