Hirdetés

Beszóltak a Liberálisok a kormánynak

Szabolcsihír

2018.06.08. 18:55

Beszóltak a Liberálisok a kormánynak
A bűnügyi eljárás költségeit a fogyasztókra terhelik (Illusztráció: Pixabay)

A dekriminalizálás és a legalizálás pártján.

Hirdetés

Érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartják a Liberálisok, hogy a kormány tovább büntetné azokat, akik „másokat nem veszélyeztetve fogyasztanak drogot”.

A legutóbbi választások során listán egy parlamenti mandátumot szerzett párt közölte: a július elsején hatályba lépő új Büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint a jövőben a fogyasztáson ért elkövetőkkel fizettetnék meg a bűnügyi eljárás költségeit. – Ez akár százezres tétel is lehet, amit a sokszor nehéz anyagi helyzetben lévő fogyasztók képtelenek lesznek megfizetni. Ez újabb feladatokat és költségeket ró majd a hatóságokra és tovább rontja majd a fogyasztók kilátásait. Ráadásul a rendőrség mérlegelési jogkörét is megszüntetik, a továbbiakban így már csak ügyész adhat engedélyt a gyanúsítottak számára, hogy a jogi procedúra helyett az elterelést válasszák – hívják fel a figyelmet június 8-i közleményükben. 

Szerintük a dohányzásnál és alkoholfogyasztásnál nem nagyobb kockázattal járó füvezés dekriminalizálásával és legalizálásával jelentősen csökkenteni lehetne a drogfogyasztás kockázatát.


IDE VÁG!


– Miután az Orbán-kormány drogstratégiája megbukott, a biztonságosabb fogyasztás felé kellene terelni az embereket, és az igazán veszélyes és ártalmas drogokat elválasztani a könnyűdrogoktól. Ezért arra kérjük a kormányt, hogy módosítsa büntetőeljárási törvényt, és ne terhelje a fogyasztókra az eljárás költségét – hangsúlyozzák.

marihuanaLiberálisok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés