Megvan, ki az MSZP új elnöke (frissítve!)

hvg.hu/mti

2018.06.17. 14:36

Megvan, ki az MSZP új elnöke (frissítve!)
Tóth Bertalan olyan MSZP-t akar, amely a kormányváltás motorja lehet (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Ketten indultak a posztért.

Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP új elnöke Tóth Bertalan frakcióvezető lett, akit a kongresszusi küldöttek 54 százaléka támogatott. Mesterházy Attila 46 százalékot szerzett - írja a hvg.hu. A döntést kora délután  jelentették be az MSZP tisztújító kongresszusán, az új elnök nagy tapsot kapott.

Molnár Gyula és Lendvai Ildikó volt pártelnök is odalépett gratulálni.

Az Országos Választmány elnöke Kunhalmi Ágnes lett, igaz, más induló nem is volt. Megkapta a voksok 100 százalékát.

Szakács László lesz az elnökhelyettes, 51 százalékkal, ő korábban Mesterházy Attila kabinetfőnöke volt.

A három alelnök: Komjáti Imre, Hegyi Gyula és Szanyi Tibor. Bangóné Borbély Ildikó nem nyert.

Vissza a baloldali tradíciókhoz

Együttműködő és a tradicionális baloldali értékrendet kérlelhetetlenül képviselő Magyar Szocialista Pártot szeretne Tóth Bertalan, a párt újonnan megválasztott elnöke. A politikus megválasztása után az MSZP tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten azt mondta, hogy olyan MSZP-t akar, amely hisz a szolidaritásban, az igazságosságban, az esélyegyenlőségben és az egységesülő nemzetben. Hozzátette: olyan MSZP-t akar, amely cselekvőképes, valódi közösségként működik, amely reményt ad azzal, hogy védelmet biztosít a hatalom üldözötteinek.

Tóth Bertalan közölte, olyan MSZP-t akar, amely a kormányváltás motorja lehet azzal, hogy kérlelhetetlen bírálója az orbáni hatalomnak és az emberek valódi problémáira kínál valódi megoldásokat.

Beszámolt arról is, még a nap folyamán összehívja a párt országos elnökségét, hogy elkezdjék a jövő évi választásokra történő felkészülést.

MSZPelnökválasztás

Szóljon hozzá!

Hirdetés