Hirdetés

Simicska pénzzé teszi vagyonát!

Magyar Hang

2018.07.04. 14:57

Simicska pénzzé teszi vagyonát!
Simicska Lajos (Fotó: Facebook)

Pontos pénzösszegekről nem beszélnek.

Hirdetés

Megvásárolja Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit Nyerges Zsolt – jelentette be  június 4-i közleményében Nyerges.

Mint a Magyar Hang írja, a kivásárlás annak figyelembevételével történik, hogy ő maga az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. Nyerges Zsolt közlése szerint „a szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítják. A szerződések tartalma, a vételár és az üzlettársi kivásárlás egyéb részletei szigorú üzleti titkot képeznek, amelyet a felek akarata szerint nem hoznak nyilvánosságra. A tranzakciók a versenyjogi hatóság jóváhagyását követően zárulnak le.”

Nyerges Zsolt tavaly januárban nyilatkozott az Indexnek, amikor is távozott a Simicska Lajos többségi tulajdonában álló Közgép elnöki posztjáról. Akkor cáfolta a kormánypárti sajtót, amelyik attól volt hangos, hogy összevesztek Simicskával. – Részvényesként továbbra is nagyon fontos nekem, hogy a vállalat minden szempontból eredményesen működjön. Az életem meghatározó részét a Közgépnél töltöttem, és részvényesként természetes, hogy a cég érdekeit mindig a szemem előtt fogom tartani – fogalmazott. Távozása okáról azt mondta, „belefáradtak az elmúlt évek mindennapi küzdelmeibe”, cégvezetés helyett pedig inkább a hobbijainak élne. 

Az üzletember a „G-nap” után legutoljára 2016 áprilisában mutatkozott nyilvánosan Orbán Viktor miniszterelnökkel, amikor átadták a szolnoki MÁV stadionját.

simicska lajosNyerges Zsolt

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés