Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor szerint újra kell építeni a Kárpát-medencét

| 2018. 07. 28. | 13:48:00
Románokról, iszlámról, Sorosról szólt.
Orbán Viktor szerint újra kell építeni a Kárpát-medencét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kárpát-medence újraépítését nevezte az egyik legfontosabb feladatnak Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott szombati előadásában. 

Kijelentette: szembe kell nézni azzal, hogy a modern Románia száz éve nem tud mit kezdeni azzal a természeti ténnyel, hogy itt él másfél millió magyar. 

Az RMDSZ szlogenje szerint Székelyföld akkor is létezett, amikor a modern Románia még nem létezett, Székelyföld akkor is létezni fog, amikor már az egész Európa behódolt az iszlámnak – mondta Orbán Viktor. Ahelyett, hogy tagadnánk a valóságot, fogjuk fel inkább ezt a helyzetet erőforrásként. Tekintsünk Erdélyre erőforrásként, akarjunk erős Székelyföldet, erősödő magyarságot. Ez erőgyarapodást jelent Románia számára is - fogalmazott.

Elakadhat a Soros-terv

A miniszterelnök szerint a jövő évi európai parlamenti  választás egyetlen közös komoly európai kérdésről, a bevándorlásról szólhat. Arról is beszélt, a liberális demokrácia átfejlődött "liberális nem-demokráciává". A kormányfő azt mondta, ha bevándorlásról dönt Európa, akkor az európai elitről is dönt, arról hogy jól kezelte-e a bevándorlás kérdését. Véleménye szerint az európai elit ideges, mert a választás Magyarország számára kedvező eredménye miatt Európa nagy ívű átalakítása, a Soros-terv elakadhat. Szerinte elakadhat az európai választásokon a nagy cél, hogy Európát átalakítsák és átléptessék a kereszténység utáni és a nemzetek utáni korszakba.

Orbán Viktor kizárólagosan liberális elitnek nevezte a mai európai elitet, amely szerinte csődöt mondott.

Azon véleményét is hangoztatta, hogy a liberális demokrácia átfejlődött liberális nem-demokráciává. – Liberalizmus van, demokrácia meg nincs – hangoztatta, hozzátéve, a demokrácia hiányát azzal lehet alátámasztani, hogy Nyugat-Európában általánossá vált a szólásszabadság korlátozása és a cenzúra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés