Hirdetés

Tiszavasvári új polgármestere lebontja a Jobbik emelte falakat

| 2018. 09. 17. | 00:51:00
Villáminterjú a frissen megválasztott Szőke Zoltánnal.
Tiszavasvári új polgármestere lebontja a Jobbik emelte falakat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint már írtuk, Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást Tiszavasváriban. Rövid interjút kértünk tőle a választás estéjén.

Szabolcsihír: Mit szól az eredményhez?
Szőke Zoltán: Csodás eredmény, szeretném megköszönni a tiszavasváriaknak, üzenet értéke van ennek, a tiszavasváriak új irányba szeretnének elindulni, kemény munkával, egy új úton, visszahelyezni a várost az ország térképére. Lebontani a falakat, amelyeket a jobbik állított, ami miatt a város nem tudott érvényesülni és fejlődést elérni.

Szabolcsihír: Melyek lesznek a legfontosabb feladatok?
Szőke Zoltán: Legfontosabb a munkahelyteremtés, sok az alulképzett ember Tiszavasváriban. Fel kell pörgetni a közmunkaprogramot, értékteremtő közmunkaprogramot kell indítani. Minden pályázati lehetőséget meg kell ragadni, a helyi vállalkozásokat pedig segíteni kell.

Nagyon fontos a közbiztonság javítása, sokan aggódnak ezért a városban, a kampányban támadás is ért engem azért, mert az ellenfeleim azt gondolták, nem fogok majd ehhez a területhez hozzányúlni. A polgárőrséget meg kell erősíteni, akár külső segítséggel, a mezőőrséget pedig meg kell tartani. Több sebből vérzik a térfigyelő rendszer. A célom: a térfigyelő kamerarendszert a teljes városban kiépíteni.

Szabolcsihír: Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a polgármesteri székért a város szinte minden vezető embere elindult, a jelenlegi jegyző, a jelenlegi alpolgármester és az egyik legnagyobb intézmény vezetője. Velük mi lesz?
Szőke Zoltán: Ez még a jövő zenéje, ebben állást foglalni még nem tudok. Aki együtt akar dolgozni, és akivel együtt lehet dolgozni, azzal együtt fogunk dolgozni. Aki politikai alapon akar működni, azt nem tudom elfogadni, nekünk Tiszavasváriért együtt kell működni.

Szabolcsihír: Végeredményben Ön az egyetlen, aki pártszínekben indult, a többiek függetlenként.
Szőke Zoltán: Én ezt felvállaltam 24 éve. Szükség van a kormány támogatására, de én nem párt fővárosát akarok csinálni Tiszavasváriból.

[Beillesztett cikk: A Fidesz jelöltje nyert Tiszavasváriban]

Cs. K.

Hirdetés