Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jobbik volt erős embere nem adja vissza mandátumát

| 2018. 10. 09. | 12:04:00
Tiszavasvári volt polgármestere folytatja.
A Jobbik volt erős embere nem adja vissza mandátumát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, Volner János múlt pénteki kizárása után a Jobbik két - megyénkben meghatározó - poltikusa is elhagyta a pártot. Fülöp Erik és Apáti István is bejelentette, kilép a pártból. Megkerestük az érintetteket, érdeklődtünk, hogyan tovább.

[Beillesztett cikk: Apokalipszis a Jobbikban: két szabolcsi erős ember is kilépett]

Tiszavasvári volt polgármestere, Fülöp Erik, aki áprilisban a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei listájától került be a Parlamentbe - így összeférhetetlenség miatt mondott le városvezetői posztjáról -, közösségi oldalán úgy fogalmazott, nagyon nehéz döntést hozott:

„kilenc küzdelmes évet követően kiléptem a Jobbik frakciójából és a tagságomat is megszüntetem. Fájó szívvel hagyom el ezt a közösséget, de azt érzem, nem tehetek mást. A Jobbik vezetésének az utóbbi időben történt számos politikai, személyzeti döntésével nem értettem egyet. Véleményemet felvállaltam, kritikáimat megfogalmaztam, azonban egyértelművé vált, hogy a jelenlegi vezetés által képviselt irányvonallal nem tudok azonosulni.”

Ám részletekbe nem bocsátkozott, mert véleménye szerint ezek a nézetkülönbségek, bírálatok a párt, egy zárt közösség belső ügyeit képezik, és nem lenne tisztességes, ha ezekről a nyilvánosság előtt beszélne.

Döntésében ugyanakkor egyértelműen közrejátszott az is, hogy

„Volner János kizárásával a jelenlegi Jobbik legmeghatározóbb, legelfogadottabb vezetőjét veszítettük el, aki nélkül meggyőződésem, hogy nem képviselhet sikeres, kormányváltó politikát a közösségünk.”

A politikus tisztában van azzal is, hogy távozásával sokak szemében hős, sokak szemében pedig áruló lett.

Miután a Jobbik listáján jutott a parlamentbe, volt pártja felszólította, hogy adja vissza a mandátumát. Megkérdeztük, visszaadja-e, vagy megtartja, ha igen, marad-e független, vagy tervezi, hogy belép a Toroczkai László vezette pártba

Folytatni kívánom képviselői munkámat, függetlenként. Nem tervezem, hogy belépek a Mi Hazánk Mozgalomba – közölte a Szabolcsihírrel Fülöp Erik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés