Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán úgy tett, mint aki nem érti a repülőútjai aggályosságát

| 2018. 10. 01. | 20:52:00
Az ellenzékiek szerint gáz, hogy a magyar miniszterelnököt oligarchák reptetik.
Orbán úgy tett, mint aki nem érti a repülőútjai aggályosságát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A luxusrepülős utazásokról kérdezte a miniszterelnököt Szilágyi György (Jobbik) az Országgyűlés október elsejei munkanapján, megemlítve, hogy a gép tulajdonosa a Fidesz kormányzásának „egyik legnagyobb haszonélvezője”, a milliárdos megbízásokat kapó Garancsi István.

– Több, mint aggályos szerintem, ha a magyar miniszterelnök ilyen értékes luxusutakat fogad el egy olyan vállalkozótól, aki a kormányzása alatt európai uniós és magyar költségvetési pénzekre kiírt pályázatok garmadát nyeri el – mondta, megemlítve, hogy a kormánytisztviselők etikai kódexe is tiltja a „lekötelező mértékű ajándék” elfogadását. 

Orbán Viktor válaszában jelezte: 30 éve elmegy a magyar szempontból fontos gazdasági, sport vagy kulturális eseményekre, és a jövőben is így tesz, ha munkája, ideje engedi.

Viszonválaszában az ellenzéki képviselő az ajándék ellentételezésének ügyét vetette fel, hozzátéve, hogy ez a gyakorlat aggályos és nem használ Magyarországnak.

Orbán Viktor erre azt hangsúlyozta: soha senki nem kifogásolta eddig ezt a gyakorlatot, hozzátéve, „ami pedig a lekötelezést illeti, annyit tudok mondani, szeretném én látni azt az embert, aki le tud engem kötelezni”, a képviselő személyes sérelmének tudva be ezeket a támadásokat, miután Szilágyi György családja személyes haszonélvezője volt a betiltott nyerőgépeknek. Megy a görögországi meccsre is

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő később ugyanerről faggatta volna a miniszterelnököt, megkérdezve, az idén hányszor repült ezzel a géppel. Orbán erre azt mondta, hogy betartja a törvényeket, és megismételte, hogy 30 éve elmegy minden olyan sporteseményre, amely magyar csapatot érint, ha az ideje és a munkája engedi, a görög válogatott meccsre is szeretne elmenni.

Harangozó szerint eddig azért nem foglalkozott senki ezzel az üggyel, mert nem tudott arról a nyilvánosság, hogy ingyen utazik milliárdosok ajándékaként.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés