Hirdetés

Lövei Csaba bocsánatkérést vár

Szabolcsihír

2018.11.30. 17:33

Lövei Csaba bocsánatkérést vár
Lövei Csaba (korábbi felvétel)

Szerinte még nincs lezárva a NYÍRVV-ügy.

Hirdetés

A jogerősen ítélet után jár egy bocsánatkérés  a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyében feljelentést tévő és azután meghurcolt embernek - szögezte le pénteki sajtótájékoztatóján Lövei Csaba.

A nyíregyházi önkormányzati képviselő úgy véli, A NYÍRVV-per ítéletéből következőleg a polgármesternek van egy erkölcsi kötelessége: Orosz Zoltánnak nyilvánosan köszönetet mondani és lehetőség szerint erkölcsileg és anyagilag kárpótolni - mondta el Lövei Csaba önkormányzati képviselő nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Jót tett

Annak idején, a gyanús dolgok kiderülésekor a városi céget felügyelő bizottságból csak neki jutott eszébe, hogy lépjen. Ki is tették az állásából…. - emlékeztetett a volt Együtt képviselője, aki hozzátette: Orosz Zoltán hiába nyerte meg a munkaügyi pert, nem mehetett vissza a munkahelyére.

Rendkívül rossz üzenet, hogy aki – mint a bíróság ítélete tanúsítja - okkal és joggal tette meg a feljelentést, köszönetet sem kapott, sőt igyekeztek ellehetetleníteni - figyelmeztetett Lövei Csaba. Hozzátette: az a becsületes ember, aki megakadályozta, hogy egy önkormányzati céget megkárosítsanak jelenleg is járja a munkaügyi bíróságot.

Bocsánat?

Ezt az ügyet becsületesen le kellene zárni, én nem fogom nyugvóponton hagyni, míg az illetékesek bocsánatot nem kérnek Orosz úrtól!– jelentette ki a képviselő.

Örömtelinek nevezte, hogy az ügy a bűnösök elítélésével lezárult. Hozzátette azonban, hogy véleménye szerint sokan nem, vagy nem időben cselekedtek, akik a cég felügyeletét tisztségükből adódóan ellátták és eddig ennek még nem volt következménye.

Végül felidézte, hogy a csütörtöki közgyűlésen az ÉMKK-val szemben elvesztett 1,2 milliárdos perrel kapcsolatban is záporoztak a kérdések, de érdemi válasz nem érkezett arról, miképp képzeli a város vezetése a rendkívüli összeg megfizetését.
NyíregyházaLövei CsabaNYÍRVV-ügyÉMKK ZRT

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés