Hirdetés

EKF 2023 – Ünnepelnek a királynék városában

szabolcsihir.hu

2018.12.22. 09:06

EKF 2023 – Ünnepelnek a királynék városában

Debrecen elbukta a címet.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecen, Győr és Veszprém versengett az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért. A független nemzetközi szakértői testület Veszprém pályázatát találta a legerősebbnek. Döntésüket azzal indokolták, hogy a királynék városa „hozzá tud tenni az európai kulturális örökséghez”.


IDE VÁG!


Veszprémben egész napos programmal ünneplik december 22-én az EKF 2023 cím elnyerését. Koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal várnak mindenkit a belvárosban.

Az érdeklődőket 11 helyszínen várják, lesz dzsesszsarok az egyik belvárosi épületben, az ír zenét játszó Bran zenekar táncházzal kísért koncertet ad a Hangvilla rendezvényközpont kávézójában, míg magyar, moldvai és gyimesi táncház várja az érdeklődőket az Óváros tér egyik Szabadság téri épületében.

Írok, költők, slammerek találkozóhelye lesz az Utas és holdvilág antikvárium, egy belvárosi kirakatban lehet majd filmeket nézni, tárlatvezetést tartanak a 12 fal című kiállításon, Balaton-felvidéki festők állítanak ki az Óváros tér egyik épületében, miközben bárki készíttethet magáról fényképet a város fotográfusainak segítségével, melyen egy feliratban oszthatja meg a közönséggel, hogy mit vár 2023-tól - mondta.

A 80-as, 90-es évek slágereivel, ajándékokkal, meglepetésekkel készül a Méz Rádió kitelepült csapata a karácsonyi vásárban este, valamint fényfestés teszi még szebbé az ünnepi fénybe öltözött Óváros teret.
VeszprémDebrecenEKF 2023

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés