Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kidobták a köztévéből Hadházyt és Széll Bernadettet

| 2018. 12. 17. | 09:41:00
A Kunigunda utcai székházban éjszakáztak.
Kidobták a köztévéből Hadházyt és Széll Bernadettet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erőszakkal tették ki a köztévéből Szél Bernadettet és Hadházy Ákost atz MTVA Kunigunda utcai székházából fegyveres biztonsági őrök.Több ellenzéki politikus még bent van az épületben.

A politikusok a Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr! címmel meghirdetett, a Kossuth térről indult demonstráció utolsó állomásán, még vasárnap mentek be az MTVA székházába (amihez egyébként országgyűlési képviselőként joguk van). Egy öt pontból álló petíciót szerettek volna felolvasni vagy felolvastatni a köztévében, ám erre nem kaptak lehetőséget, ezért úgy döntöttek, maradnak, amíg céljukat elérik. 

Az Index percről percre közvetíti az eseményeket. Hétfő reggelre eldurvult a helyzet a Kunigunda utcai épületben, Hadházy Ákos kétszer is földre került, végül négy fegyveres biztonsági őr kezénél, lábánál felkapva vitte el onnan, ahol többi ellenzéki képviselőtársa élőben közvetítette az eseményeket. Végül Hadházy Ákost és Széll Bernadettet is kidobták az épületből. Többen még bent maradtak.

Hadházy a kidobásáról elmondta: ő egy ujjal sem nyúlt az őrökhöz, csak a képviselői jogával élve találkozni akart a köztévé vezetőivel. Nem utasítani akarta volna őket, hanem kérdezni tőlük. Békés volt, ellenben az őrök erőszakkal hurcolták ki.

"Ez egy egészen abszurd, korrupt és mocskos rendszernek a szíve"

- mondta a köztévéről Hadházy. A politikus szerint nincs addig értelme választásról beszélni, amíg ilyen a közmédia. 

Szél megismételte: nem akartak balhét, csak egy ötpontos petíciót beolvastatni és ez ügyben beszélni a köztévé vezetésével. Rendkívülinek nevezte, ami történt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés