Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs magyar érintettje a strasbourgi lövöldözésnek

| 2018. 12. 12. | 12:03:00
Az ott dolgozók is biztonságban vannak.
Nincs magyar érintettje a strasbourgi lövöldözésnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium értesülései szerint a keddi strasbourgi lövöldözésnek nincs magyar érintettje - közölte Szijjártó Péter tárcavezető szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatót követően.

Szijjártó Péter kiemelte: az ügyeleti telefonszámra hívás nem érkezett, a párizsi nagykövetségtől magyar állampolgár nem kért segítséget és a strasbourgi krízisközpont sem értesítette a követséget. A miniszter ismertetése szerint biztonságban vannak a strasbourgi Európa Tanács melletti állandó magyar képviselet munkatársai, valamint az Európai Parlament plenáris ülésének magyar résztvevői is. Nem érkezett segítségkérés az Európa Tanács főtitkárságán és a szintén Strasbourgban működő Emberi Jogok Európai Bíróságán dolgozó magyaroktól sem.

Egy Magyarországról érkezett, 40 fős egyetemi látogatócsoportból 9-en nem tudtak a szállásukra időben visszatérni a biztonsági intézkedések miatt, ők rendőri utasításra órákat töltöttek egy lépcsőházban.

Az éjszaka folyamán strasbourgi képviselet végig kapcsolatban volt a csoportot vezető egyetemi tanárral, aki hajnalban azt mondta, hogy mind a kilencen épségben visszaértek a szállásukra. Bármilyen magyar érintettség esetén a francia hatóságok azonnal értesítik a párizsi nagykövetséget - közölte Szijjártó Péter.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés