Hirdetés

Országos sztrájk: ezek a szakszervezetek követelései

szabolcsihir.hu

2019.01.03. 15:06

Országos sztrájk: ezek a szakszervezetek követelései

Négy pontban fogalmazták meg a céljaikat.

Hirdetés

Négypontos követeléslistában rögzítették az országos munkabeszüntetés céljait az országos sztrájkot előkészítő bizottságban együtt dolgozó szakszervezetek – írja a Népszava.

A követelések a következők:

  • Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány.
  • Béremelést, többek között a minimálbér két számjegyű emelését, a cafetéria visszaállítását, a közszféra béreinek rendezését.
  • Követelik a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításánál.
  • Rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozását, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

Január első napjaiban az ország több pontján is tüntetések lesznek, a fenti követeléslistát szombaton, Budapeseten fogják hivatalosan bejelenteni.


IDE VÁG!


Azt azonban még nem tudni, hogy egy esetleges országos sztrájkhoz csatlakoznak-e majd a nagy állami cégek munkavállalói is.
tüntetésrabszolgatörvény

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés