Lejárt a pártok határideje!

2019.04.23. 17:08

Lejárt a pártok határideje!
Ön aláírt valakinek? (Fotó: illusztráció)

A határidő előtt további négy párt adta le az ajánlásgyűjtő íveket.

Hirdetés

Hirdetés

Lejárt kedden 16 órakor a listák bejelentésére meghatározott határidő az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására, a hét nyilvántartásba vett lista mellett további négyet jelentettek be, azaz legfeljebb 11 párt, illetve pártszövetség listája szerepel majd május 26-án a szavazólapon. 

Az EP-választáson azok a pártok állíthatnak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól

Az ajánlások leadására és a lista bejelentésére 16 óráig volt lehetőség. 

A Nemzeti Választási Bizottság korábban már hét listát nyilvántartásba vett: a Jobbik Magyarországért Mozgalomét, a Fidesz-KDNP-ét, a Momentum Mozgalomét, a Mi Hazánk Mozgalomét, az MSZP-Párbeszédét, a Lehet Más a Politikáét és a Demokratikus Koalícióét.

Kedden, a 16 órai határidő előtt további négy párt adta le az ajánlásgyűjtő íveket: Magyar Munkáspárt, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Egységes Magyar Nemzeti Néppárt, Tea Párt Magyarország.

Az ajánlások érvényességét és azt, hogy a listára bejelentett jelölteknek van-e választójoguk, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) ellenőrzi. Az NVI nem ellenőrzi valamennyi ajánlást, csak valamivel többet, mint amennyi a listaállításhoz szükséges.

szavazásEP-választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés