Hirdetés

Még egy közszereplőt sem lehet gecinek és szarnak nevezni

index.hu

2019.04.10. 12:44

Még egy közszereplőt sem lehet gecinek és szarnak nevezni
Vona Gábor (Fotó: mti)

Bayer Zsoltnak fizetnie kell.

Hirdetés

Ítéletet hirdetett a Kúria Vona Gábor és Bayer Zsolt személyiségi jog megsértése miatt indított ügyében - írja az Index. A bíróság helybenhagyta a másodfokú, jogerős ítéletet, amely szerint a kormánypárti publicistának 300 ezer forint sérelemdíj (plusz perköltség) megfizetése mellett nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a Jobbik korábbi elnökétől, akit 2016 decemberében a blogján gecinek és szarnak nevezett. A döntés ellen fellebbezésnek és további felülvizsgálatnak nincs helye.

Az ítélőtábla másodfokú, most helybenhagyott ítélete szerint a sértés és lealázás szándéka még közszereplővel szemben sem megengedett. Az pedig, hogy mások is illetnek ilyen kifejezésekkel embereket, még nem teszi jogszerűvé Bayer magatartását. 

Bayer ügyvédje azza érvelt, hogy az ellenzéki pártok és tüntetők O1G feliratú transzparensekkel vonulnak az utcán, az CEU-s tüntetéseken pedig Áder Jánost is bajszos szarnak nevezték. Válaszul a Kúria azt is kimondta: az O1G-s transzparensek általános politikai állásfoglalást, azonos politikai csoporthoz való tartozást fejeznek ki, nem pedig egy konkrét személyre irányulnak.

 

Bayer ZsoltVona Gáborper

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés