Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi nyilatkozatot fogadott el a református zsinat

| 2019. 05. 18. | 18:34:00
Az igazságot szeretetben követve szereznének dicsőséget Isten nevének.
Ünnepi nyilatkozatot fogadott el a református zsinat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi nyilatkozatot fogadott el a Magyar Református Egyház közös zsinata május 17-én a debreceni Református Nagytemplomban, a dokumentumot másnap a református egység napjának nyitóünnepségén – Fekete Károly tiszántúli püspök igei köszöntője után –  ismertette Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke.

A nyilatkozat úgy fogalmaz: „Tíz évvel ezelőtt Debrecenben erősítettük meg összetartozásunkat mi, magyar reformátusok. (…) Hálásak vagyunk, hogy száz éves, kényszerű elszakítottságunk ellenére is megmaradhatott testvéri egységünk”. A dokumentum megemlékezik arról, hogy az egység kimondása óta eltelt évtizedben szorosabbra fűzték az egyházkerületek kapcsolatait, közösen végezhették „a misszió, a diakónia és a tanítás szolgálatát”.

A nyilatkozat szerint tovább dolgoznak a lelkészképzés követelményeinek egységesítésén, elősegítik a magyar református diaszpóra szervezett tudományos kutatását, segítő kezet nyújtanak egymásnak természeti csapások és váratlan katasztrófák esetén, és testvéri szolidaritást vállalnak a magyar és más nemzethez tartozó, szükséget szenvedő keresztyén közösségekkel. A közös zsinat résztvevői elkötelezték magukat arra, hogy igyekeznek „az evangélium hirdetésével, a közjóért való fáradozással és minden ember iránti szolgálattal, az igazságot szeretetben követve Isten nevének dicsőséget szerezni”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés