Repülőgépes terrorcselekményre készült

MTI

2019.10.18. 14:19

Repülőgépes terrorcselekményre készült
Párizsban folyamatos a terrorkészültség (Fotó: Pixabay)

Hatvan merényletkísérletet hiúsítottak meg 2013 óta.

Hirdetés

Hirdetés

A francia hatóságok 60 merényletkísérletet hiúsítottak meg 2013 óta, legutóbb október elején egy gépeltérítési kísérletet – mondta Christophe Castaner francia belügyminiszter egy október 17-i televíziós műsorban. A párizsi prefektúrán október 3-án négy áldozatot követelő iszlamista támadás óta nem kellett merényletet meghiúsítani – fogalmazott a France2 közszolgálati televízióban a tárcavezető. Hozzátette, hogy néhány nappal a rendőrségi késelés előtt viszont igen.

„Egy olyan egyénről van szó, akit a 2001. szeptember 11-ei amerikai merényletek ihlettek” – mondta Christophe Castaner. Arra a kérdésre, hogy a gyanúsított repülőt akart-e eltéríteni, a miniszter elmondta: „ez volt a terve, ehhez szervezkedett”. Castaner szerint a férfit előállították, de több részletet nem árult el.

A francia hírügynökségnek igazságügyi források megerősítették, hogy szeptember 26-án eljárás indult egy férfi ellen – akit le is tartóztattak – terrorcselekmény elkövetésére létrejött bűnszövetkezet létrehozásának gyanújával.

terrorFranciaország

Szóljon hozzá!

Hirdetés