Leszbikus szexbotrány: lemondott a képviselőnő

2019.10.28. 12:03

Leszbikus szexbotrány: lemondott a képviselőnő
Katie Hill egy évig volt képviselő (Fotó: cnn.org)

Szerinte a férje van az ügy mögött.

Hirdetés

Hirdetés

Lemondott Katie Hill kaliforniai demokrata párti képviselőnő, aki ellen vizsgálatot folytat a képviselőház etikai bizottsága, mert állítólag szexuális kapcsolata volt egy beosztottjával - írta az MTI a Politico lapra hivatkozva. 

A képviselőnő vasárnap este jelentette be lemondását a Twitteren. "Megtört szívvel jelentem be lemondásomat a kongresszusból. Ez a legkeményebb dolog, amit valaha is meg kellett tennem, de úgy hiszem, ez a legjobb, amit a választóimért, a közösségemért és az országunkért tehetek" - fogalmazott a mikroblogban. A Twitteren közzétette lemondásának szövegét is, amelyben a többi között bocsánatot kért az elkövetett hibákért. 

A 32 éves képviselőnőről, akit tavaly ősszel választottak be a kongresszusba, a múlt héten a brit Daily Mail közölt leszbikus intim fotókat,

amelyeket az amerikai sajtó is átvett. A lap szerint a politikusnő két évvel ezelőtt kezdett viszonyt 22 éves munkatársnőjével - kampányának egyik tagjával - és a kapcsolatba eleinte bevonták Hill férjét is. A képviselőnő a fotók nyilvánosságra kerülését válófélben lévő férje személyes bosszújával magyarázta.

"Sajnálom, hogy a válásom nagyon személyes ügyét kiteregették a nyilvánosság előtt, azzal a hamis váddal együtt, miszerint viszonyom lett volna egyik kongresszusi beosztottammal, ezt nyilvánosan is visszautasítottam, de tevékenyen és teljes körűen együttműködöm az etikai bizottsággal" - fűzte hozzá Hill.     

A Demokrata Párt politikusai nem kommentálták az ügyet. Katie Hill dél-kaliforniai választási körzetében új választásokat tartanak. Bár a képviselőnő nem említette levelében, mikortól hatályos lemondása, az ügyre rálátással bíró emberek szerint már november 1-jén távozhat tisztségéből.

szexUSA

Szóljon hozzá!

Hirdetés