Etikátlan győzelem? Máris feloszlatnák a fideszesek a testületet

2019.11.18. 12:01

Etikátlan győzelem? Máris feloszlatnák a fideszesek a testületet
Szekó József a választás előtt hunyt el (Fotó. baranya.hu)

Szerintük etikátlan az ellenzéki jelölt győzelme.

Hirdetés

Hirdetés

Amint aról beszámoltunk, négyezren „szavaztak” az elhunyt fideszes polgármesterre Mohácson, sokkal többen, mint az ellenzéki támogatással induló Csorbai Ference (MSZP) az október 13-i választáson.

A mohácsiak nagy többsége azért szavaztott érvénytelenül, mert méltánytalannak tartotta a helyzetet, hogy Szekó József halála miatt a szavazólapon csak egy név, a szocialista Csorbai Ferencé szerepelt.

Szekó József (Fidesz-KDNP) szeptember 27-én, életének 65. évében hunyt el tragikus körülmények között. Mohácsot 1998 óta irányította polgármesterként, mindig nagy fölénnyel nyerte a választásokat. 2014-ben 69,72 százalékkal győzött, Csorbai Ferenc akkor 11 százalékot kapott.

A képviselőtestület fideszes többsége nem kíván belenyugodni a szocialista jelölt „etikátlan” győzelmébe, ezért úgy döntött, amikor lehet, feloszlatja magát, így kényszerítve valódi versenyre Csorbait. 

A jogszabályoknak megfelelően, október 25-én megtartotta alakuló ülését a mohácsi képviselő-testület, de a törvény csak hat hónap elteltével ad lehetőséget  a feloszlatásra. Ezzel a lehetőséggel élni fognak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Pávkovics Gábor, a Fidesz helyi elnöke.

Mohácsválasztás2019

Szóljon hozzá!

Hirdetés