Hirdetés

Nagyon elverték a Fideszt Jászberényben

| 2019. 11. 11. | 09:03:00
60 százalék fölötti volt a részvételi arány.
Nagyon elverték a Fideszt Jászberényben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budai Lórántot, a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjét választották meg polgármesternek Jászberényben a vasárnapi megismételt választáson – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város jegyzője.

Gottdiener Lajos elmondta: Budai Lóránt 8 327, Szabó Tamás (Fidesz-KDNP) 4 569, Magyar Levente (független) 257, Dobrosi Péter (Mi Hazánk) 86 szavazatot kapott.

A választói névjegyzékben 21 491-en szerepeltek, közülük 13 325-en jelentek meg és 13 321-en adták le szavazatukat, amelyekből 82 szavazat volt érvénytelen.     

A választás megismétlésére azért volt szükség, mert Szabó Tamás fellebbezést nyújtott be a helyi választási bizottság eredménymegállapító döntése ellen, amely szerint a megválasztott polgármester Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) lett.     A területi választási bizottság az indítványnak helyt adva megállapította, hogy olyan súlyos jogsértések történtek, amelyek a választópolgárok akaratát és a választás eredményét is befolyásolhatták. E döntés ellen Szabó Tamás és Budai Lóránt is felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, de ezeket a Szegedi Ítélőtábla elutasította.

Hirdetés