Tizennyolc órát szenvedett egy sebesült medve Szovátánál

szabolcsihir.hu

2019.11.17. 14:21

Tizennyolc órát szenvedett egy sebesült medve Szovátánál

Az állat törött lábbal vonszolta magát az úttesten.

Hirdetés

Hirdetés

Kiadta a kilövési engedélyt a környezetvédelmi minisztérium arra a medvére, amit november 16-án, szombaton este gázoltak el Parajd és Szováta között – közölte vasárnap Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája. A maszol.ro számolt be róla, hogy a vad 18 órát szenvedett a baleset után, törött lábbal vonszolta magát az úttesten. A vadásztársaság, a rendőrség és a csendőrség biztosította a helyszínt.

A medvét elaltatták, kilövés után egy vadhúsfeldolgozóba szállították.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke vasárnap telefonon értesítette Costel Alexe illetékes minisztert, aki azt mondta, félretájékoztatták az ügyben, de azonnal intézkedtek, hogy kiadják a kilövési engedélyt. Röviddel ezután a vadásztársulás megkapta az engedélyt, és kilőtték a medvét.

A megyeelnök, Borboly Csaba utalt arra, hogy korábban a miniszter azt nyilatkozta: a helyi hatóságokat terheli a felelősség amiatt, hogy a medve 16 órát szenvedett az úttesten a baleset után. Costel Alexe egy kormányhatározatra hivatkozva azt állította, ilyen esetekben nincs szükség egy védett nagyvad kilövéséhez a környezetvédelmi minisztérium engedélyére.

Mint írják, ez az előírás azonban nem szerepel abban a határozatban, amelyre a tárcavezető hivatkozott.
medveParajdSzováta

Szóljon hozzá!

Hirdetés