Újabb zaklatási botrány egy budapesti színházban

atv.hu

2019.12.09. 08:01

Újabb zaklatási botrány egy budapesti színházban

Marton és Gothár után itt a következő eset.

Hirdetés

Hirdetés

Két hét sem telt azóta, hogy a Katona József Színház közleményt adott ki a falain belül történt zaklatási ügyről. Gothár Péter Kossuth-díjas rendező pár nappal később vállalta a felelősséget és a nyilvánosságot: szavai szerint az egy évvel ezelőtt történt esetet követően kolléganője megbocsátott neki. A neves színházi szakembert végül eltávolították a teátrumból.

December 8-án az ATV tudomására jutott, hogy a Színházi Dolgozók Szakszervezete az elnöküket érintő bejelentés kivizsgálására etikai bizottságot hoztak létre. Ennek a szakszervezetnek Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész az elnöke.

Az eset állítólag 2016-ban történt az Új Színházban. A HVG úgy tudja az esetet a dolgozó jelezte a főnökeinek, ám csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól, vagyis az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt. A színház igazgatója, Dörner György egyelőre nem nyiltkozott.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének etikai bizottsága december 9-én ül össze. Az ígérték, a vizsgálat eredményéről a bizottság tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.
zaklatásÚj SzínházMihályi Győző

Szóljon hozzá!

Hirdetés