Felvételi: szurkol a fél ország

MTI

2020.01.18. 09:39

Felvételi: szurkol a fél ország

A középiskolába jelentkezők magyarból és matematikából vizsgáznak.

Hirdetés

Hirdetés

Január 18-án tartják a központi írásbeli vizsgát a középiskolába jelentkezőknek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára, Maruzsa Zoltán azt mondta, ez mérföldkő a pályaválasztás, a továbbtanulás szempontjából. A vizsgát 431 intézményben, 542 helyszínen lehet megírni - tette hozzá.

Középiskolába jelentkezni február 19-éig lesz mód, az írásbeli pontszám birtokában - jelezte.

Azt mondta, most is számítanak rá, hogy megjelennek arról szóló hírek: nehéz volt a vizsga. A felmérő összetettsége azonban minden évben pont ugyanolyan – hangoztatta. Hozzáfűzte: azért készítenek bonyolult írásbelit, mert annak célja kifejezetten a mezőny széthúzása. Ha mindenki a legmagasabb pontszámot érné el, akkor nem lehetne rangsorolni a több tízezer jelentkezőt, így nem lenne értelme a megmérettetésnek - mutatott rá az államtitkár. Maruzsa Zoltán a felvételizők figyelmébe ajánlotta a korábbi évek nyilvános feladatbankjait.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese felhívta a figyelmet a www.oktatas.hu honlapra, amelyen megtalálhatóak a tudnivalók. Közölte, hogy meg lehet majd tekinteni a központi írásbeli vizsga kijavított dolgozatát, és lesz mód fellebbezni, újbóli értékelést kérni.
felvételi

Szóljon hozzá!

Hirdetés