Felrobbantották a bankautomatákat, elvitték a pénzt

szabolcsihir.hu

2020.02.14. 11:20

Felrobbantották a bankautomatákat, elvitték a pénzt

Romániában megnőtt a hasonló bűncselekmények száma.

Hirdetés

Hirdetés

Felrobbantottak egy bankautomatát február 14-én, pénteken hajnalban Romániában, Aradon, nem sokkal később pedig a Temes megyei Belencén is egyet – számolt be róla a Maszol.ro. Az automatákban lévő pénzt elvitték.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányságot hajnali 3 óra 20 perckor riasztották, hogy az újaradi Temesvári úton lévő egyik bankfiók pénzautomatáját felrobbantották, és a benne lévő kazettákat – amelyek a bankjegyeket tartalmazzák – elvitték. A biztonsági kamera felvételein látszott, hogy két álarcos személy közelít a bankfiókhoz, majd festékszóró spray-jel lefújják a kamerákat, hogy ne rögzítsék a történteket. A szemtanúk egy sötét színű terepjárót láttak a helyszínen – írták a rendőrség közleményében.

Azt még nem közölték, mekkora zsákmányra tettek szert a rablók.

Robbantással törtek fel egy bankautomatát csütörtökről péntekre virradóan a Temes megyei Belencén is – közölte a megyei rendőrség. Aurora Voicilă, a Temes Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint 4 óra 30 perckor érkezett a riasztás, hogy felrobbantottak egy bankautomatát. A tettesek magukkal vitték az automatában talált pénzt, az okozott kárról még nincsenek információk.

Az országban megsokasodtak a bankautomaták elleni merényletek: hét elején a hegyvidéki Sinaián is hasonló módszerrel vittek el pénzt, egy hónappal ezelőtt pedig egy aradi barkácsáruház bejárata elől akartak elvinni egy automatát, ám akkor a tettesek nem jártak sikerrel. 
RomániarablásAradBelence

Szóljon hozzá!

Hirdetés