Hirdetés

Koronavírus: Reagált a debreceni repülőtér

szabolcsihir.hu

2020.02.26. 20:31

Koronavírus: Reagált a debreceni repülőtér
Készült Debrecenben, a milánói járat landolása után (Fotó: Stiller Ákos / Bloomberg)

Itt a magyarázat az irreálisan alacsony adatokra.

Hirdetés

A debreceni repülőtér reagálása szerint több különböző típusú eszközt használtak azoknak az utasoknak a testhőmérséklet-ellenőrzése során, akik keddre virradóan érkeztek a cívisváros légi kikötőjébe a Wizz Air menetrend szerinti Milánó-Debrecen járatával. Az utasokat a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársai vizsgálták meg. Amikor a jelenlévő orvosok látták, hogy az egyik műszer dekalibrált, rossz értéket mutat, annak használatát befejezték, és a másik, helyes értékeket mutató eszközt alkalmaztak a továbbiakban – közölték.

A reptér azután kényszerült magyarázkodni, hogy a magyar sajtót bejárták a Bloomberg fotói, amelyeken extrém alacsony, 32-33 fokos testhőmérsékleteti adatok látszanak. Miközben a homlokon történő mérés esetben 35,4-37,4 fok lenne a normális. Egy, a Portfolio által megkérdezett szakértő szerint vagy a mérést végzők hibáztak, vagy a készülékekkel lehet gond.

A szerda esti reptéri közlemény arra is kitér, hogy február 26-án minden érintett utassal telefonon felvették a kapcsolatot és meggyőződtek arról, hogy senki sem lázasodott be hétfő óta. Mint összegzik, az előírásoknak megfelelően zajlott a vizsgálat.

DebrecenrepülőtérMilánókoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés