Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jobbik az óvodák és iskolák bezárását követeli

| 2020. 03. 10. | 10:08:00
A járvány terjedésének megakadályozását elsődlegesnek tekintik.
A Jobbik az óvodák és iskolák bezárását követeli
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most már több uniós ország van, amely bezárta közoktatási intézményeit a még komolyabb koronavírus-járvány kialakulásának megakadályozása érdekében. Most hazánkban is a védekezés a legfontosabb feladat. Indokoltnak látja és azt is követeli a Jobbik, hogy a kormány rendeljen el tanítási szünetet és zárja be iskoláinkat, óvodáinkat azonnali hatállyal. Azért látjuk szükségesnek ezt az intézkedést, mert minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy megakadályozzuk, hogy még nagyobb járvány alakuljon ki Magyarországon. Gyermekeink, az őket tanító pedagógusok és áttételesen a több százezer család védelme kell, hogy az első legyen most

– írja március 10-i közleményében a Jobbik.

A Jobbik azt is javasolja – összhangban más országok hasonló gyakorlatával –, hogy az Olaszországból visszatérő magyar és külföldi állampolgárokat hétfőtől kötelezzék két hetes házi karanténra. 

Tekintettel arra, hogy több gyanús eset az előző napokban fuvarozókkal kapcsolatban merült fel, azt javasolják, a kormánynak végezzen kiemelt ellenőrzéseket a teherszállító közúti vállalkozásoknál és segítse minden védekezéshez szükséges eszközzel munkájukat a munkavállalók és családjaik védelmében.

Menesztenék a minisztert

A Jobbik továbbra felszólította Orbán Viktort, hogy a lakosság megnyugtatása és a magyar emberek biztonságának érdekében mentse fel tisztségéből a járvány elleni védekezés irányítására szerintük alkalmatlan Kásler Miklós, EMMI minisztert.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés