Elveszhet a társadalombiztosítási jogviszony

Szabolcsihir.hu

2020.03.30. 13:15

Elveszhet a társadalombiztosítási jogviszony
Levelet írtak Gulyás Gergelynek (Fotó: KASZ)

A fizetés nélküli szabadságra kényszerülőket érinti.

Hirdetés

Hirdetés

A fizetés nélküli szabadságra kényszerülők társadalombiztosítási jogviszonyának megmaradásáért lobbizik a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). Karsai Zoltán elnök még március közepén kereste meg levélben a kormányt, pontosabban a Gulyás Gergely vezette rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot.

– A jelenleg hatályos jogszabályok szerint, aki fizetés nélküli szabadságot vesz igénybe, és ez a szabadság nem tartozik az alanyi jogon járó fizetés nélküli szabadság három esete közül egyikbe sem, annak biztosítási jogviszonya szünetel a fizetés nélküli szabadság ideje alatt.  Álláspontunk szerint, aki a jelenlegi helyzet következtében kényszerül rá a fizetés nélküli szabadság igénybevételére, az számára fel nem róható hatások következtében sodródik ebbe a helyzetbe – írta Karsai Zoltán, hozzátéve, hogy véleményük szerint méltányos lenne, ha a munkavállalókat a jövedelemvesztés mellett nem sújtaná még a biztosítási jogviszony elvesztése is.

Szeretnénk elérni, hogy ne szüneteljen a biztosítási jogviszonya azoknak a munkavállalók, akik fizetés nélküli szabadságra kényszerülnek – közölte a szakszervezeti vezető a KASZ erről szóló közleményében.

koronavírusKASZKereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetetársadalombiztosítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés