Már létezik a koronavírus elleni gyorsteszt

Infostart.hu/Independent

2020.03.26. 14:05

Már létezik a koronavírus elleni gyorsteszt
Illusztráció: infostart.hu

A britek már több milliót rendeltek.

Hirdetés

Hirdetés

Kész a koronavírus elleni gyorsteszt, amely otthon elvégezhető, és 15 perc alatt az eredmény is megvan. Néhány napon belül forgalomba hozzák a britek a felszerelést, amelyet áruházakban és online is meg lehet majd venni - írja az Az Independent cikke alapján az Infostart.hu. 

Egy 15 perc alatt elvégezhető otthoni gyorstesztet bocsátanak napokon belül forgalomba – jelentette be a brit közegészségügyi hatóság (Public Health England). Már a jövő héten a boltokba és az Amazon webáruházába kerülhet több ezer készlet, amelyet a tüneteket tapasztaló, házi karanténban lévő embereknek szánnak.

Matt Hancock egészségügyi miniszter szerint az Egyesült Királyság kormánya kedden több millió darabot vásárolt, és még több milliót fog rendelni.

A teszthez meg kell szúrni az egyik ujjat, és egy csepp vért kell cseppenteni a készülékre, amely hasonló, mint egy terhességi teszt. A teszt egy olyan antitestet vizsgál, amely már a fertőzés korai szakaszában megjelenik a szervezetben.

Mint írják: már az utolsó kísérleteket végzik, de a kutatók szerint napokon, legfeljebb heteken belül már forgalomba küldhetik a készüléket.

koronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés