Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem szükséges új lakcímkártya a kijárási korlátozás miatt

| 2020. 03. 31. | 22:00:00
Nem baj, ha nem az állandó lakcímen tartózkodunk.
Nem szükséges új lakcímkártya a kijárási korlátozás miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem szükséges új lakcímkártya készítésére abban az esetben, ha a kijárási korlátozás időtartama alatt nem az állandó, bejelentett lakcímen tartózkodunk. Mivel a kijárási korlátozás célja a társas érintkezések, közösségi találkozások számának csökkentése, az erről szóló kormányrendeletnek nem kizárólag a lakcímkártyán szereplő lakóhelyen vagy tartózkodási helyen lehet eleget tenni.

Nem szükséges új lakóhelyet vagy tartózkodási helyet bejelenteni akkor sem, ha a kijárási korlátozás ideje alatt a bejelentett lakóhelytől, tartózkodási helytől eltérő címen, például albérletben, vagy hétvégi házban tartózkodunk.

Emiatt nem kell felkeresni a kormányablakokat és okmányirodákat, hiszen ez csak újabb, fölösleges találkozásokat eredményezne, ami éppen ellentétes a kijárási korlátozás céljával.

Továbbra is arra kérik az ügyfeleket, hogy az ügyfélszolgálatokat csak a legszükségesebb esetben keressék fel. Egyben felhívják a figyelmet, hogy a kormányablakok, okmányirodák és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok kizárólag előzetes időpontfoglalással fogadnak ügyfeleket a járványügyi veszélyhelyzet idején.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés