200 ezer arcvédő és 12 millió maszk érkezik Magyarországra

MTI

2020.04.01. 16:02

200 ezer arcvédő és 12 millió maszk érkezik Magyarországra
(Fotók: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

A következő napokban újabb szállítmányokat hoznak.

Hirdetés

Hirdetés

Április 1-jén hat repülőgép érkezik Budapestre, amelyek többek között 12 millió maszkot, 30 ezer overallt és 200 ezer arcvédőt hoznak Kínából – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. A tárcavezető kifejtette: a világjárvánnyal szembeni védekezés egyik frontja az egészségügy. Az egészségügyi védekezés  nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű védőfelszereléssel rendelkezzenek az orvosok és az ápolók. 

A gépeknek a fedélzetén 12 millió maszk van, emellett pedig egy komplett gyártósor, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a beszerzett termékeket az egészségügyi dolgozók használhatják az elkövetkező időben a járvány elleni harcban.

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra, hogy lélegeztetőgépeket és a védekezéshez szükséges eszközöket, maszkokat, arcvédőket, szemüvegeket, kesztyűket hozzanak.

Galéria

Szijjártó Péterkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés