Osztatlan közös tulajdonú állami földekre pályáztak

Szabolcsihir.hu

2020.04.03. 14:01

Osztatlan közös tulajdonú állami földekre pályáztak
Az állam vállalja az 1 hektár alatti méretű földek esetében az értékbecslés költségét (Fotó: Pixabay)

Jellemzően 1 hektár alatti földekről, tulajdoni hányadokról van szó.

Hirdetés

Hirdetés

Április 1-jén véget ért a 3 hektár alatti, osztatlan közös tulajdonban álló állami földek és a nehezen hasznosítható földek értékesítésére kiírt pályázat első üteme –  közölte április 3-án az Agrárminisztérium a tárca és a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) által bonyolított eljárásról.

Mint írták, az értékesítésre meghirdetett mindösszesen 6540 földterületre közel 7200 vételi ajánlat érkezett. Átlagosan a meghirdetett földek 60 százalékára érkeztek ajánlat, összesen közel 3,5 milliárd forint értékben. Ez azt jelenti, hogy ezeket a jellemzően 1 hektár alatti földeket és tulajdoni hányadokat is 1 millió forintot meghaladó hektáronkénti áron kívánják megvásárolni a gazdák.

Az NFK a napokban megkezdi a vételi ajánlattal érintett földekre az értékbecsléseket, hogy a végleges értékesítési árak kialakulhassanak – írják. Az állam vállalja az 1 hektár alatti méretű földek esetében az értékbecslések költségét, ezzel is segítve a gazdákat. Hangsúlyozzák, a mostani ajánlattevőktől türelmet kérnek, az adásvételi szerződések aláírását a kormány intézkedéseihez igazítják és minden érintettet idejében értesítenek a folyamat további lépéseiről.

Április végén várható egy újabb, hasonló területnagyságú és mennyiségű földterület értékesítése. Az első ütemben el nem adott földeket ismételten meghirdetik.
Magyarországföldpályázatosztatlan

Szóljon hozzá!

Hirdetés