Gyanúsítottként hallgatták ki a fideszes Boldog Istvánt

Szabolcsihir.hu

2020.05.14. 14:16

Gyanúsítottként hallgatták ki a fideszes Boldog Istvánt
Boldog István a Parlamentben (Fotó: MTI)

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés gyanúja miatt nyomoz.

Hirdetés

Hirdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőt; a nyomozóhatóság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat eljárást.

A Központi Nyomozó Főügyészség május 14-i közleményében emlékeztet, április 24-én megérkezett hozzájuk a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről hozott országgyűlési határozat. Ezen a héten az ügyészek Boldog lakóhelyén házkutatást tartottak, bizonyítási eszközöket lefoglalva. A képviselő gyanúsítotti kihallgatásán vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes Jász-Nagykun-Szolnok megyei pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggően többen bűncselekményeket követtek el. A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István e cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Eddig kilenc személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot. Az ügyet még Hadházy Ákos robbantotta ki októberben: a kengyeli polgármester egy vádalku keretében azt mondta a hatóságoknak, hogy az európai uniós pályázatok előre le vannak játszva a képviselő választókörzetében. 
ügyészségvesztegetésBoldog István

Szóljon hozzá!

Hirdetés