Csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

szabolcsihir.hu

2020.05.23. 07:30

Csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

21-en vannak lélegeztetőgépen.

Hirdetés

Hirdetés

Harminchat magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3 713 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható május 23-án a koronavirus.gov.hu-n. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg, ezzel 482 főre emelkedett az elhunytak száma, 1 655-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1 576 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti.

Az aktív fertőzöttek harmada, 462 fő igényel kórházi kezelést, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.  A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az előző naphoz képest nem változott a fertőzöttek száma; 38 koronavírusost tartanak nyilván.

 

koronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés