Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így nyit fokozatosan Görögország

| 2020. 06. 03. | 10:15:00
A magyarok Athénba már a hónap közepén repülhetnek karanténkötelezettség nélkül.
Így nyit fokozatosan Görögország
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bátrabbak már tervezik a külföldi nyaralást, sokan vágynak a népszerűségi lista élén szereplő Görögországba. A beutazási szabályokról, időpontokról ír az okosutas.hu. Azt írják,

most úgy tűnik, mégse engednek be mindenkit júliusban sem válogatás és ellenőrzés nélkül.

Az ország nyitása a külföldiek felé három fázisra oszlik.

[Beillesztett cikk: Hamarabb megnyitja határait Görögország a magyarok előtt]

Az első már elkezdődött és június 15-ig tart. Ebben az időszakban csak az athéni reptérre érkezhetnek külföldről járatok. Minden érkezőt tesztelnek, aminek az eredményét egy kijelölt hotelben kell megvárni. Aki negatív, annak is egy hetes önkéntes karanténba kell vonulnia. Aki pozitív, arra két hetes hatósági karantén vár. Ilyen feltételekkel természetesen értelmetlen oda utazni.

Június második felében elvileg már lehet Szalonikibe is repülni, de minket ez nem érint, se a Wizz, se a Ryanair nem indít oda járatot.

Ebben az időszakban a fertőzött repterekről érkezőkre az előzőekben ismertett szabályok vonatkoznak, a nem fertőzöttekről jövőknek viszont már szabad a belépés. Őket csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Július 1-én kinyithat az összes reptér, beindulnak a járatok a szigetekre is. A szúrópróbaszerű ellenőrzés a belépésnél marad, de azt mondják, erre az időszakra is várhatóak korlátozások, nem fognak mindenkit beengedni.

A Budapestről induló utasok Athénba már a hónap közepén repülhetnek karanténkötelezettség nélkül, júliustól pedig a szigetekre is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés